Cuma , 26 Nisan 2024

Sapyoseksüel Misiniz?

Sapyoseksüel misiniz? bu soruyu sapyoseksüel kavramının anlamını bilmeyen birisine sorarsanız çok muhtemeldir ki kelimenin kökeninden kaynaklı olarak çok olumsuz bir cevap alabilirsiniz. MobilDost blog okuyucuları biliyor olacaklardır. Blog içinde daha önce yayınlanan Cinsel İlişki Aşamaları Nelerdir? başlıklı  yazımızda “En Seksi Organımız Beynimiz demiştik. Sapyoseksüel kavramının birazdan kavram olarak ne olduğunu anlamını anlatmaya çalışıyor olacağız. Sapyoseksüel nedir? Siz Sapyoseksüel misiniz? sorularına cevap bulmaya çalışıyor olacağız. Aslında ülkemizdeki basın gündemine SAPYOSEKSÜEL kavramı Hülya Avşar ile düştü.

Evet yanlış okumadınız sapyoseksüel kavramı tabiki Hülya Avşar söylemeden öncede vardı ancak popüler olması daha fazla insan tarafından bilinmesi geniş halk kitlesi tarafından internette  aranması bu röportaj içerisinde Hülya Avşar’ın “Güçlü kadın  olmak güzel bir şey de erkek de güçlü olmalı. Ben sapyoseksüelim zaten. Kesinlikle zeka. Zeka benim için büyük bir güç” şeklinde konuşmasından sonra basında çok daha fazla yer buldu ve herkes tarafından bilinir oldu. Kim bilir bu yazıyı okuduktan sonra sizde kendinizin sapyoseksüel olduğuna karar veriyor olacaksınız.

SAPYOSEKSÜEL ANLAMI NEDİR?

Sapyoseksüel kelimesi akıllı ve zeki sözcüklerinin Latince karşılığı olan  “sapien” ile “sexualis” kelimelerinin birleşmesinden oluşmuş. Sapyoseksüel kelimesi dış görünüş ve fiziksel görünümden, zenginlikten önce zeka, entelektüel bilgi seviyesi ve kültür düzeyi, yaşam kalitesi gibi daha sübjektif kriterlerden etkilenen kişileri tanımlamak için kullanılıyor. Bu kişiler; karşı cinsin bedeninden, dış görünümünden, sosyo-ekonomik durumundan önce beynine duyulan hayranlık hissine sahip kişiler olarak tanımlanan sapyoseksüeller, zekayı en önemli tahrik edici unsur olarak görürler. Bu tanımlama içinde sizde kendi beğeni ve tahrik edici kriterlerinizi gözden geçirin belki sizde sapyoseksüelsinizdir.

SAPYOSEKSÜEL KRİTERLERİ NELERDİR?

Kendisini ve karşı cinste aradıklarını bu şekilde tanımlayan kişiler için, kültür düzeyi, eğitim durumu, espri yeteneği ve mizah anlayışı da önemli kriterlerdir. Cem Yılmaz kendisi yakışıklı olmamasına rağmen neden hep güzel kadınlar ile birlikte olabiliyor bunu şimdi anlıyoruz. Çünkü bu hoş kadınların kalbine zekası, aklıyla, esprileri ile hitap ediyor. Sizde ilişkilerinizde, ben ne istiyorum dan çok karşınızdaki kişi bir sapyoseksüel olabilir mi diye bakmanız gerek? Zira sadece güzelim veya yakışıklıyım diye ortada gezinmenin mutlu bir ilişki için yeterli olmadığı aşikar. Fiziksel özellikleriniz ne olursa olsun kendinizi her anlamda geliştirmeniz gerekiyor.

Bu geliştirme bir ömür sürüyor olmalı, bilgili, görgülü olmanın sonu yok. Bu manada  bir sapyoseksüel kişi ilişkide “zarfa değil mazrufa bakar” onunla sohbet etmek konuşmak yüksek seviyede ilişki kurmak zorundasınız. Bu kişiler fotoğraftan değil yazıdan etkilenirler. Onları görsellik ile etkileyemezsiniz, şüphesiz ki bir estetik zekaları da var güzelden de anlarlar. Ama sadece güzellik onlar için yeterli bir sebep değil. Bu güzelliği besleyen zekayı da istiyorlar.

Sapyoseksüel kişilikleri etkilemek için mutlaka bilgi seviyenizin ve zekanızın normal üstü olması gerekir. Sapyoseksüel kişiler sizden çok beyninizi severler.

SAPYOSEKSÜEL KİŞİLİKLER NASIL ETKİLENİR?

Sapyoseksüeller zekayı romantizmdeki en değerli özellik olarak görürler. Onlar için cinsel çekime giden romantik ilişkilerin başlangıcı entelektüel birikimden geçer. Bu yolculuk başlangıcı kimi zaman mantıksal gerekçelerin hakim olduğu uzun gece telefon sohbetleriyle kimi zaman da zeka dolu bir esprinin küçük ateşli, seksi kıvılcımıyla başlar. Sapyoseksüel birisini etkilemek için hangi dili konuşuyorsanız o dilde mutlaka iyi bir kelime haznesinin baştan çıkarıcı gücünün farkında olmak gerekir.

Bu kişiler için en büyük keyif karşı cins ile telefonda veya yüz yüze hemen hemen her konudan uzun  sohbetler edebiliyor olmaktır. Ayrıca seyahat ve farklı yerler görme istekleride oldukça fazladır.Sonuç olarak bu kişiler,sohbeti,seyahati,seksi severler. Sizde bu tip bir kişiyle birlikteyseniz veya kendiniz sapyoseksüel iseniz lütfen kitap, dergi vb bol bol okuyun ve okutun. Bilgi en büyük güçtür.

Sapyoseksüel kişilikler kadın veya erkek olsun kalbinden önce beyniyle severler. Beyninde, aklında hoşlanmadığı kişi ile uzun süreli bir ilişki kurmaları ve mutlu olmaları çok mümkün değildir.

İŞ DÜNYASINDA SAPYOSEKSÜELLER

Yoğun olarak detaycı ve mükemmeliyetçilik sapyoseksüel kişilikler arasında yaygın bir durumdur. İş dünyasında genelde başarılı olan kişiler aynı zamanda ikili ilişki seçim kriter yapısında sapyoseksüel olabilirler. Bunlar kolay kolay hiçbir şeyi beğenmeyen çok seçici kişiliklerdir.

DIŞINA DEGİL İÇİNE BAK

Sapyoseksüeller; Fiziksel özellik olarak ortalamanın üzerinde olan ancak ortalama zekaya sahip olan birisini çekici, tahrik edici bulmazlar. Karşı cinsten birisine karşı cinsel çekim duyabilmesi için karşıdaki kişinin ileri düzeyde bir zekaya ve entelektüel bilgi seviyesine sahip olmasının gerekli olduğu bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. Yapılan bu araştırmalarda sapyoseksüellerin, zekası yüksek olan birisinin düşüncelerinden ve davranışlarından etkilenmesinin ötesinde zekası yüksek olan karşı cins ile karşılaştıklarında cinsel olarak da tahrik olup uyarıldıklarını ortaya koymuş. Bu çalışmada gösteriyor ki en seksi organımız beynimizdir.

Zira bu durum kadın ve erkek beyni içinde geçerlidir. Kadın ve erkek  vücutlarını fiziksel özellikleri birbirinden farklıyken, görsel olarak karşı cinsi beğenen etkilenen kişiler için beğeni kriterleri, organları farklıyken, beyin iki cins içinde ortak bir organ olmaktadır. Unutmamak gerekir ki her şey beyinde başlar ve beyinde biter. Sapyoseksüeller işin kaynağına hitap ediyorlar.

Güzel kız, güzel kadın olmak sapyoseksüel erkekler için belki başlangıçta cazip gelebilir ancak ilerleyen zamanlarda akıl ile hissetmezler ise güzellik onlar için yeterli bir gerekçe olmayacaktır. Sevilmek ve sevişmek istiyorsanız biraz da aklınız olmalı.

GÜZEL KIZ OLMAK YETMEZ,BİRAZ DA AKIL

Bizim ülkemizde genel olarak dış görünüm önemlidir, insanlar birbirlerine olan ilgilerini genelde dış görünüm üzerinden belirtirler. Kadınlar beğendiği kişiyi tanımlarken genelde yakışıklı çoçuk, güzel gözlü, zengin, arabası var, iyi bir işi var, elleri çok güzel diye tanımlarken, erkekler ise çok güzel kız, sevgi dolu, çalışkan, saygılı, zengin kız, varlıklı aile, iyi anne olur gibi kavramlar ile tanımlarlar. Gördüğünüz gibi genel ilişki eşi seçimi kavram tanımlarında pek akla, zekaya, genel kültüre kimsenin önem verdiği yok. Bu sebeple toplum içinde sapyoseksüellerin oranı oldukça azdır.

Kendiniz sapyoseksüelseniz kendinize uygun birisini bulabilirseniz sakın kaçırmayın. Siz değil birlikte olduğunuz kişi sapyoseksüel ise bu durumda dış görünümünüz ile birlikte içinize, karakterinize, kültürünüze de yatırım yapmak durumundasınız aksi halde kısa sürecektir. Sapyoseksüellerin seksten, cinsellikten beklentileri, fantezi dünyaları da farklıdır. Bu sebeple güzel veya yakışıklı olmanız yetmez makul oranda akıl, zeka, kültür lazım. Bu yazıyı buraya kadar okuduğunuza göre bu yolda müthiş ilerliyorsunuz demektir, tebrikler…

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …