Cumartesi , 20 Nisan 2024
Mastürbasyon : Sihirli Kelime
Mastürbasyon : Sihirli Kelime

Mastürbasyon : Sihirli Kelime

Evet kadın ve erkek için sihirli kelime mastürbasyon. Türkçe’de “istimna, elle doyuma ulaşma” anlamına gelir. İstimna kelimesi; anlam olarak kişinin kendi eliyle cinsel doyuma ulaşması.

Cinsel organa bakmak, düşünmek, sürtünmek gibi her türlü davranış.

Elle tatmin manasına gelir. Erkek dünyasında 31 çekmek de denir. Sonuç olarak mastürbasyon ile İstimna farklı dillerde aynı anlama gelen kelimelerdir.

İngilizce ve Fransızca masturbation kelimesinden dilimize çevrilmiş alıntı bir kelimedir. Fransızca sözcük Latince aynı anlama gelen masturbatio sözcüğünden alıntıdır. Kelime olarak 1958 yılında ilk kez mastürbasyon kullanılmıştır.

Kişilerin cinsel organlarının veya vücutlarında bulunan diğer erojen bölgelerinin, kendi kendilerine, elle veya cinsel aletleri kullanarak tatmine ulaşıncaya kadar uyarılması halidir.

Başka bir ifade ile erkek veya kadının fantezi, fiziksel uyarılmalar ve görsel materyaller ile kendisini tatmin etmesi.

Cinsel hazza erişmesi.

Kişi mastürbasyon yaparken kimseye ihtiyaç duymaz.

Tek yapılan bir eylemdir.

Hatta uykuda bile yaşanabilir. Rüyalanmak olarak bilinir. Üstelik uykuda yaşanan cinsellik bazen gerçek hayattan daha etkileyicidir.

Mastürbasyon Kişisel Tercihtir

Erkek ve kadının; ruhsal, fiziksel rahatlamasını ve zevk almasını sağlar. Bu yüzden doğaldır. Düzenli seks partneri olmayan kişiler için kolay ve hızlı tatmin olma yöntemidir. Ayrıca belirli bir yaştan sonra erkek yada kadın bunu yapar. Aşırı olmadığı sürece zararlı değildir. Mastürbasyon kişisel bir tercihtir.

Mastürbasyonun Faydaları

Cinsel orgazma ulaşmanın bilinen en kolay ve güvenilir yolu mastürbasyondur. Kişisel seks oyuncakları kullanımında hamile kalma veya cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riski yoktur. Kişide stresi azaltarak rahatlamaya yardımcı olur.

Hatta gece yapılınca kişinin uykuya daha rahat dalmasını sağlar. Boşalma anında salgılanan hormonlardan biri de endorfindir.

Endorfin hormonu kişinin pozitif bir ruh haline kavuşmasına yardım eder. Doğal bir ağrı kesici de denir.

Bu özelliği ile endorfin  özellikle regl/adet dönemlerinde yaşanan kramplara yardımcı olur. Ayrıca endorfine ek olarak mutluluk hormonu olarak bilinen dopamin salgılanmasını hızlandırarak ruh halini olumlu etkiler. Mutlu olursunuz. Çünkü bu esnada salgılanan oksitosin maddesi stres giderme ve rahatlamayla, kaygıyı azaltır.

Kişinin kendi ruhunu ve vücudunu tanımasını sağlayarak neyin size zevk verip vermediğini keşfetmenizi ve bunu yaşamanızı sağlar. Yapılan bilimsel çalışmalarda erkeklerde mastürbasyonun prostat kanseri riskini azalttığı görülmüştür.

Günde Kaç Kez Yapılabilir ?

Günlük, haftalık veya aylık sayısı kişinin sağlık durumuna bağlı olarak kişiden kişiye değişmektedir. Kaç kez yapıldığından çok nasıl zevk aldığınız önemli. Sağlığınıza engel olmadığı sürece gün içinde birçok kez yapılması kadın ve erkek için son derece normaldir.

Bu durum asla mastürbasyon bağımlılığı ile karıştırılmamalı. Çünkü mastürbasyon bağımlılığı aşırı sayıda mastürbasyon yapmak olarak tanımlanır. Bu bağımlılık hali ciddi oranda enerji ve zaman kaybına neden olur.

Bu bağımlılığa düşen kişiler cinsel olarak uyarılmadığı anlarda bile kontrol edilemeyen bir şekilde mastürbasyon ihtiyacı duyar. Hatta bu durum zaman içinde cinsel ilişkiye girme isteğini öldürür. Bu yüzden her şeyin olduğu gibi bunun da fazlası zararlıdır.

Sonuç olarak kadın veya erkek mastürbasyon  yapmak noktasında özgürdür. Kişi neyle ve nasıl tatmin  olmak istiyorsa bu konuda kendisini en iyi hissettiği şekilde bunu yapabilir.

Ayrıca tatminkar bir mastürbasyon; kişinin kendi bedenini ve ruhunuzu iyi tanımasına da  büyük katkı sağlar. Kişi kendi bedeni ile birlikte zevk noktalarını keşfedince seksten alacağı tatminde artacaktır.

Mastürbasyon ile başlayan bu cinsel yolculuk gelecek zaman içinde karşı cins ile gelişerek devam edecektir. Karşı cins ile yaşanacak seks hayatınızda her anlamda mutlu olmak istiyorsanız bu mastürbasyon sürecini çok iyi yönetmeniz gerek. Özellikle erkekler ergenlik döneminde olabildiğince hızlı boşalmaya çalışırlar.

Bu ergenlik döneminde hızlı boşalma yapısı beyne göndermiş olduğu sinyallerden kaynaklı olarak gelecek yıllarda karşı cins ile cinsel münasebete girdiğinde kendisini erken boşalma olarak gösterebilir. Zira mastürbasyonda birey olarak sizin tatmin olmanız yeterli iken karşı cins ile yaşanan cinsellikte karşınızdaki kişinin de cinsel olarak tatmin olması gerekecektir.

Karşı cinsi tatmin etmek sadece kendinizi tatmin etmekten farklı bir durumdur. Bu sebeple kafanızdan biran önce boşalma istegini, arzusunu silmenizde fayda olacaktır. Aksi halde kadınınızı yeterince tatmin ve mutlu edemeyebilirsiniz.

Kendi kendinize yetmeyi bilin.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …