Perşembe , 18 Nisan 2024
teknoloji bagımlisi
İlişkinize faydalı teknolojiler

İlişkiniz için Faydalı Teknolojiler

İlişkiniz için faydalı teknolojiler;bugün İstanbul’da çok ciddi sağanak yağış var bazı bölgeler sular altında kaldı evlerin bodrum katlarını ve bazı dükkanları su bastı.Meteoroloji bir kaç gündür bu yoğun yağışlar için uyarılarda bulunuyordu.Bugün ve yarın için  meteroloji 17 ili aşırı yağış,sel ve su baskınlarına karşı uyarıyor.Bu uyarıları meteoroloji nasıl ki teknoloji sayesinde çok daha yüksek biro ran ile tahmin ediyorsa aynı şekilde teknoloji ilişkiler içinde iyi bir tahmin kaynagı olabilir. Aynı zamanda teknoloji aşırı kullanımında bozucu etkisi olduğu gibi doğru kullanır ise tamir edici destekleyici özelligide vardır. Tıpkı MobilDost Türkiye’nin tek gerçek aradaşlık platformu gibi doğru kullanılırsa çok mutlu olabilirsiniz. Bu yağmurlu günde yazımızı keyifle okumanızı dilerim.  

Koronavirüs pandemisinin ilk zamanlarında hepimiz teknolojiye daha da bağımlı hale geldik. Geceleri yatmadan önce dahi telefondan bir şeyler izleme isteğiniz nedeniyle ilişkiniz dahi etkilenmiş olabilir.

Genel görüşe göre teknoloji bizim açımızdan kötüdür. Dijital ekranlara çok fazla maruz kalmak uykumuzu ve odağımızı bozar. Her gün sosyal medya kullanmak ruh sağlığımız açısından sorunlu olabilir. Ve üstelik araştırmalar da teknolojinin ilişkiler üzerinde olumsuz etkileri olabileceğine işaret ediyor. Örneğin, teknoloji kullanımı nedeniyle çiftlerin iletişimi sekteye uğrayabiliyor. Belki eşiniz konuşurken siz e-mail yazıyorsunuzdur veya eşiniz Instagram’da gezinirken, whatsup mesajlarını okurken siz ona gününüzü anlatıyorsunuzdur. 2020 yılında 1173 çift üzerinde yapılan bir araştırmaya göre bu tür davranışlar, ruh halimiz ve ilişkimizle ilgili nasıl hissettiğimiz üzerinde önemli ölçüde olumsuz etkilere neden olabilir.

Meta verse gelecek teknolojiler
Meta Verse duygusal ve cinsel olarak tüm ilişkileri etkiliyor olacaktır. Yaşamak istediğiniz duygularınızı ve seks hayatınızı şimdiden hayal etmeye başlayın. Hayalsiz gerçek olmaz.

Örneğin, pandemi nedeniyle evde kaldığımız günlerde tüm günü eşinizle birlikte geçirmeniz gerektiğinde telefonlarınız sürekli çalmış olabilir. Akşam yemeğinde gelen e-mail bildirimleri, e-mail’lere cevap verme gereksinimi gibi şeyler nedeniyle cep telefonu ilişkinizdeki üçüncü kişi haline gelmiş olabilir.

Teknoloji bu yönüyle ilişkilerde sorun yaratabilse de uzmanlara göre teknoloji haksız yere suçlanıyor olabilir. Biraz öz farkındalığa sahip birisi olarak teknoloji sayesinde partnerinizle yakınlaşabilirsiniz. Teknolojinin, teknolojik cihazları terk etmenizi gerektirmeden partnerinizle aranızdaki yakınlığı nasıl artırabileceğine dair ipuçlarına bu yazıda göz atabilirsiniz. Ayrıca buradanKadınlar Erkeklerin Neresine Bakar” başlıklı yazımızı da okuya bilirsiniz.

Teknoloji için sağlıklı sınırlar belirleyin

Telefon bagimliligi
Her ilişki için geçerli olacak şekilde mutlaka ilişkiniz için teknoloji ile ilgili sağlıklı sınırlar belirlemeniz gerekecektir. Asla yüz yüze iletişimin yerini almamalı teknoloji ile olan beraberliğiniz.

Ortada pandemi olsun ya da olmasın, teknolojiyle ilgili sağlıklı sınırlar belirlememiz gerekiyor. Yüz yüze etkileşimlerimizi kesintiye uğratan teknolojik etkileşimlerin kalıcı etkileri olabilir. Bu yalnızca anlık bir deneyim olsa da karşıdaki kişide reddedilmiş’lik duyguları uyandırabilir. Eşiniz, kendisi yerine telefonu tercih ettiğinizi düşünebilir.

Teknolojinin hayatınızda bir sorun haline gelmemesi için öncelikle partnerinizle konuşmanız gerekir. Ancak bunu yaparken tehdit etmekten ya da suçlamaktan kaçınmalısınız. Bunun için “ben” içeren ifadeler kullanmalısınız. Örneğin, “Hep telefonunla ilgileniyorsun, bu da ilişkimizi mahvediyor” demek yerine “Senin yanındayken ilgin bende olmadığında üzülüyorum” diyebilirsiniz. İlk ifade eşinizin kendisini saldırıya uğramış hissetmesine ve teknoloji alışkanlıklarını değiştirmemesine yol açabilir. Bunun yerine tehdit edici ifadeler kullanmadığınızda ikiniz için de işe yarayan sınırlar belirleyebilirsiniz. Akşam yemeğinde ya da yatmadan önce telefonu bırakmak ve sosyal medyada gezinmek için sınırlar belirlemek iyi olabilir.

Ayrıca telefonun tüm ilişkileri mahvetmediğini de söylemek gerekir. Her ikisi de televizyon izlerken sosyal medyada dolandığında harika bir şekilde geçinen çiftler de var. Yani ekranlar çiftlerin ihtiyaçlarını karşılamalarını engellemiyorsa ortada bir sorun yok demektir. Mutluluğunu ekranlarda bulanlarda var.

  • İlişkinizde satır aralarını okumayı deneyin
İlişkinizi gözlemleyin ve mutlaka ilişkiniz özelinde satır aralarını okumaya çalışın. Satır araları size ilişkiniz hakkında en temel ip uçlarını veriyor olacaktır.

Eşinizle aynı saatte yatıp aynı saatte uyanıyor olabilirsiniz. Ancak yine de tüm gün iletişiminiz tamamen elektronik olabilir: Telefondan gönderilen bir alışveriş listesi, çocukların okuldan alınması gerektiğine dair hatırlatma, bir sonraki hafta sonu için oluşturulan programı onaylama.

Stanford’da eğitim almış bir psikiyatrist ve Brightside Health’in baş sağlık görevlisi olan Mimi Winsberg, mesajlaşmayı partnerimizle gerçekleştirdiğimizde “aşkın ortak dili” olarak isimlendiriyor. Dünyanın en teknoloji meraklısı insanı olabilirsiniz. Ancak yine de teknolojiyi kullanma şeklimiz en çok yakın ilişkilerimizde ortaya çıkıyor.

Dr. Winsberg, yakın zamanlarda yayınlanan bir kitabında mesajlaşmanın sevgiyi ifade etme ve deneyimleme yolu olduğunu ve bunun modern ilişkilerde baskın iletişim şekli haline geldiğini söylüyor. Dr. Winsberg’e göre mesajlarda beş adet sevgi dili bulunuyor: iltifatlar, ateşli şakalar, ilginç yazılar ya da resimler gönderme, cinsel içerikli mesajlaşma ve dürtme (partnerinizi hatırladığınızı gösterme).

Dr. Winsberg’e göre insanların iletişim kurma şekillerini ve iletişim kurmayı sevdiklerini bilmeleri önemli. Bu şekilde partnerler duygusal ihtiyaçlarının karşılandığını hissedebilir. Mesajlardan partnerinizin dilini anlayamıyorsanız sohbet etmeyi deneyin. Örneğin, “Çalışırken sohbet edemiyorum, ama akşam olduğunda sesli mesaj gönderebilirsin” veya “İyi geceler mesajı almayı severim” diyebilirsiniz.

  • İlişkinize teşhis koymayı deneyin
teknoloji bagımlısı
Teknoloji üzerinden kurulan iletişimin en güzel yanı tüm geçmiş iletişim bilgilerimizin tutuluyor olması olmalı. Kim ne zaman hangi olay karşısında ne söylemiş ne düşünmüş hepsi tutuluyor. Bireysel tarih kitabımız gibi, her ilişkinin kitabı da çekilen mesajlar.

Mesajlaşmalarda geriye giderek ve partnerimizle nasıl etkileşime girdiğimize bakarak çok şey öğrenebiliriz. Dr. Winsberg’e göre, mesajlaşma geçmişimiz ilişkimiz için bir tür “elektronik sağlık kaydı” sağlayabilir. Partnerinizle olan mesajlaşmalarınıza bakarak “Geliyor musun?” veya “Gelirken süt al” gibi iki kişinin aşık olduğunu göstermeyen mesajlar olduğunu görebilirsiniz.

İlişki ilerledikçe mesajlar daha faydacı hale gelmeye başlasa da sevgi dolu mesajlaşmalar, çiftlerin aralarındaki bağı sürdürmelerine yardımcı olabilir. Partnerinize “Seninle gurur duyuyorum” yazarak ya da yalnızca kalp emojisi göndererek sevginizi basit ve kolay bir şekilde gösterebilirsiniz.

İnsanlar partnerlerine pozitif mesajlar gönderirse ilişkinin tatmin bakımından aşağı doğru inme evresiyle savaşabilirler. İlişkinin balayı evresinden sonra partnerlerin birbirlerine karşı çekimi azalmaya başlayacağı için bu aşamada güzel şeyler içeren mesajlar gönderebilirsiniz. Tüm bunları yaparken tabiki yüz yüze konuşmak göz göze iletişim kurmuş hiç şüphe yok ki bunlardan çok daha fazla etkili olacaktır.Ancak modern çalışma hayatı ve büyük şehirlerdeki trafik sorunu çiftlerin bir arada oldukları zamanları oldukça sınrlamış durumda. Aynı şehirde yaşayıp çalışma hayatından dolayı haftada bir kez görüşebilen çiftler var. Farklı şehirlerde yaşayıp aylarca birbirini görmeyenlere göre şanslılar diyebilirsiniz.

  • Akşamları ekran saatini avantaj olarak kullanın
Çiftler özellikle yatmadan önce birlikte kaliteli zaman geçirmek konusunda daha hassas olmalılar. Yatmadan önce geçirilen kaliteli süre hem ilişkinize hem de cinsel hayatınıza katkı sağlar. Yatak performansınız artar.

Özellikle yatmadan önce partnerinizle kaliteli zaman geçirmeniz, aranızdaki bağlılığın artmasını sağlayabilir. 2021 yılında yapılan bir araştırmaya göre kişiler genelde partnerleriyle aynı saatte yatıyor olsa da bunların bir kısmı genelde uyumuyor. Partnerle aynı saatte yatağa girmek memnuniyeti artırıyor. Karşılığında cinsel yaşamda, ilişkide ve yaşamda genel olarak daha fazla memnuniyet sağlıyor.

Geceleri ekran karşısında olmayı seviyorsanız, yatmadan hemen önce partnerinizle bir şeyler izlemeyi deneyin. Partnerinizle bağ kurmak için mutlaka seks yapmanız ya da uzun uzun muhabbet etmeniz gerekmez. Birlikte film ya da dizi izlemeniz, ilişkinizden duyduğunuz memnuniyeti artırabilir.

Uyarı: Geceleri birbirinize dokunmak yerine teknolojiyi tercih ediyorsanız, mavi ışığa dikkat edin. Mavi ışık, uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı zorlaştırabilir. Bununla birlikte televizyona maruz kalmak, mobil cihazlara göre daha az uyarıcı olduğu için mavi ışığa daha az maruz kalmanıza neden olacaktır. Bu sebeple teknolojiyi tercih etmek yerine birbirinizin tenine dokunmayı tercih edebilirsiniz. Cinsel hayatınız ve düzenli seks için ön sevişme önemlidir.

  • Teknolojinizle ilişkinizde sürekli olarak değişiklikler yapın
Teknoloji bağımlısı olmuş kişilerin bu bağımlılıktan hızla kurtulmasını beklemeyin, zaman alacaktır. Bağımlılıktan kurtulmak için bir uzmanda da destek almanız gerekebilir.

Teknoloji ile yakın ilişki içerisinde olduğumuz için teknoloji alışkanlıklarımızı aniden değiştirmemiz zor olabilir. Bu yüzden teknoloji ile ilişkimizi yavaş yavaş değiştirmeye çalışmalıyız.

Telefona bağımlı bir partneriniz varsa onu suçlayacak ifadeler yerine “ben” içeren ifadeler kullanarak telefonunu akşam yemeğinde kullanmasıyla ilgili konuşun. İnsanlar bir şeyi yapmaya zorlanmaktan hoşlanmaz. Bu yüzden partneriniz dizi izlemeyi severken siz daha erken yatmak istiyorsanız, haftayı günlere bölmeyi ve ortayı bulmayı deneyebilirsiniz. Çoğu şeyde olduğu gibi kademeli ilerlemek, büyük bir sıçrama yapmaktan çok daha olasıdır. Bu sayede çiftler telefonlarıyla etkileşimlerini yavaş yavaş azaltırken olumlu duygular yaşadıklarını fark edebilirler. Bu da çiftlerin teknolojiden kopmalarına gerek kalmadan ilişkilerinden aldıkları tatmini artırmalarına yardımcı olabilir.

Sıcak ve Samimi Bir Ortam Yaratın

MobilDost gerçek arkadaşlık platformu üzerinden de çiftler istedikleri zaman telefonda sohbet edebilirler. Telefonda sohbetin tek gerçek yeri olan mobil dost ile canlı sohbetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Günün 24 saati istedigin kişiler ile istedigin konuda istedigin kadar özgür ve sınırsız olarak konuşabilecegin mobil dost sizleri bekliyor. Yalnızsanız, ilişkinizde problemler varsa konuşacak, dertleşecek,sohbet edip rahatlamak istiyorsan hemen gel ve sıcak samimi sohbete katıl.

Burada sadece mutlu olursun, kimse seni yargılamaz, eleştirmez, kimse seni gerçekte tanımaz, adını bilmez, telefon numaranı bilmez sen ne kadar anlatmak istersen o kadar bilinirsin. Tüm sırlarını dinlemek ve dertlerini paylaşmak için seni aramıza bekliyoruz. Hemen buradan bize katılabilirsin.  

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …