Cuma , 19 Nisan 2024
İlişkinizi güçlendirecek yöntemler
Partneriniz ile ilişkinizi bağınızı güçlendirecek yöntemler

İlişki Bağınızı Güçlendirecek Yöntemler

İkili İlişkinizi Güçlendirecek Yöntemler

İlişki bağınızı güçlendirecek yöntemler. İkili ilişkinizi güçlendirecek yöntemler veya öneriler diyebiliriz. Doğru zamanda doğru sözler söylüyor olmak ve eylemler yapıyor olmak her şeyi değiştirir. Başarılı mutlu ilişkiler kendiliğinden oluşmaz, mutlaka çaba, sabır ve emek isterler. Sorumluluk alarak ilişkilerini yürüten çiftler, aynı zamanda en çok eğlenen ve en çok sevgiyi hisseden çiftlerdir. Gerçekten işe yarayan ve ilişkinizi güçlendirecek bazı araçlar, yöntemler vardır. İşte ilişkinizi güçlendirmeye başlamanıza yardımcı olacak olan bu yöntemler; Mobil Dost kullanıcıları olarak size var olan ilişkinizde veya yeni olacak ilişkinizde onu en güzel şekilde yaşamanızı sağlayacak kısa ve kolay uygulanabilir önerilerimiz.

Biz bunların hepsini biliyoruz diyebilirsiniz, ancak bilmek yetmiyor önemli olan tüm bunları sabırla hiç vazgeçmeden uyguluyor olmak. Aşk iki kürekli kayık gibidir, birini çekince ileri gitmez, olduğunuz yerde dönüp durursunuz. Aşkınızın, ilişkinizin, sevginizin devamı için iki küreğin birlikte çekiliyor olması gerek. Gelin şimdi kürekleri birlikte çekelim. Mutlu bir ilişki nasıl kurulu başlıklı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

Sıfır Beklenti Maksimum Mutluluk

1. Ne almak istiyorsanız onu verin: Tüm ilişkiler için karşılıklı iletişim çok önemlidir. Hatta tüm yazılarımızda altını en kalın harfler ile çizdiğimiz gibi iyi bir ilişkinin temeli mutlaka iyi bir iletişimden geçer. Çiftler arasında iyi bir iletişim yoksa iyi bir ilişkide olmayacaktır. Anlaşıldığını hissetmek istiyorsanız, daha anlayışlı olmayı deneyin. Daha fazla sevgi hissetmek istiyorsanız, daha fazlasını vermeyi deneyin. Ve partnerinizin psişik olmadığını unutmayın, bu yüzden neye ihtiyacınız olduğunu  açık açık çekinmeden net bir şekilde ona ifade edin.

2. Kendinizin mutlu olduğu noktaları bulun: Seni senden başka kimse mutlu edemez. Mutluluğu bulmak, kendi başınıza yapmanız gereken bir şeydir. Bunun partnerinizin sorumluluğunda olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünün ve sizin için hangi parçanın eksik olabileceğini bulmak için, içinize bakın. Kendi mutluluğunuzdan sorumlu olursanız bunu başkalarından beklemezsiniz.Gerçekten sizi sadece siz mutlu edebilirsiniz.Başkalarının sizi mutlu etmesine beklerseniz çok beklersiniz.

3. İyi bir arkadaş olmanın ve kalmanın yolu: Bazıları için en iyi arkadaş olmak romantik gelmiyor ama bunu yaşayanların çoğu en iyi arkadaş olarak birlikte geçirdikleri zamanın çok keyifli olduğunu söylüyor. İyi arkadaş olmak demek romantik anları es geçmek demek değildir. Beraber keyif aldığınız şeyleri yaparken aynı zamanda hislerinizi de devreye sokabilirsiniz.Arkadaş başlayıp sonunda evlenen milyonlarca çift var.Bu sebeple o benim arkadaşım deyip beyninizde ilişkinizi noktalamayın.Akışına bırakın hayat sizi nereye götürürse.

ilişki uzmanından ilişkiniz ile ilgili destek alabilirsiniz
Konusunda uzman bir ilişki uzmanından ihtiyaç duymanız halinde destek alabilirsiniz. Mutlu olmayı şansa bırakmayın. Psikoterapiye ilişkiniz her safhasında başvurabilirsiniz.

4. Düzenli olarak ilişkinizi destekleyin: İlişki uzmanı birisinden danışmanlık alın ya da birlikte bir ilişki kitabı okuyun. Bunu yılda en az bir kez yapmalısınız. Yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorsanız bile, bu süreç tek başına ilişkinizdeki bağlantınızı güçlendirecektir.Birlikte mümkün oldugunca ilişkiniz hakkında konuşun sonu olarak ilişkilerde yaşlanıp,eskiyorlar.Onu dinç tutmak için çaba sarf edin.

5. Öfkenizin geçmesine izin verin: Öfke bir ilişki katilidir. Sizi kendine çeker ve etrafınızdaki iyiyi görmenizi engeller. Partnerinize öfkelendiyseniz, sakinleşmek için kendinize biraz zaman verin ve ardından neler olup bittiğini nazikçe tartışın. Öfkeye tutunmak zaman kaybıdır.Öfke sizin en büyük düşmanınızdır bunu asla

Birbirinizi her gün mutlu edin ve onurlandırıyor olun
Siz birbiriniz için yaratılmış iki farklı kişisiniz. Her gün birbirinize duyduğunuz sevgi ve saygıyı karşınızdaki kişiye hissettirip onu onurlandırabilirsiniz. Tek amacınız mutlu olmak bunu asla unutmayın, bu amacınıza ulaşmanıza engel olmaya çalışanlara imkan vermeyin.

6. Her gün bir şekilde birbirinizi onurlandırın: Her sabah, partnerinize yeniden söz vererek ilişkinizi daha tatlı ve daha derin hale getirme fırsatınız var. Sevdiğiniz kişi tarafından saygı duyulduğunu ve değer verildiğini hissetmek, hayatı çok daha güzel hale getirir. Çoğumuz “Seni seviyorum” kelimesini duymaktan hoşlanırız. Nasıl hissettiğinizi söylemekten çekinmeyin, duygularınız konusunda açık ve samimi olun. Sadece sözcükler ile değil hareketleriniz ve eylemleriniz ile ona sevginizi yansıtın.

Her İnsan Bir Dünyadır

7. Her insanın birbirinden farklı olduğunu kabul edin: Hepimizin kendine has özellikleri vardır. Bunun dünyayı zenginleştiren bir şey olduğunu ilişkiler için de hatırlamakta fayda var. Farklılıklarımızı anlamak ve kutlamak birlikte yaşamayı daha huzurlu, ilginç ve eğlenceli hale getirir. Karşınızdaki kişiyi kendinize benzetmeye çalışmak için uğraşmak zaman ve enerji kaybıdır. Ayrıca siz zaten onu size benzemiyor, sizden farklı bir kişilik, kimlik diye beğendiniz, sevdiniz. Kimseyi değiştirmeye çalışmayın, siz değişirseniz her şey değişir. Bu değiştirme arzunuz aynı zamanda ilişkideki saygıya da zarar verir.

Bunun yerine onu olduğu gibi kabul etmeyi deneyin. Farklılıklarınızı sevgiyle kabul edin. Bırakın bu farklar ilişkinize renk katsın. İmkan buldukça telefonda sohbet edin, isteklerinizi, arzularınızı telefon sohbetlerinde anlatın. Siz kendinizi açık ve samimi şekilde anlatmazsanız beni anlasın derseniz yanlış anlaşılmaya zemin yaratmış olursunuz. Hem sevgili, hem arkadaş hem dost olabilirsiniz.

İlişkinin her safhasında ve her şart altında siz her zaman samimi ve şeffaf olun. Tüm duygu ve düşüncelerinizi net şekilde ifade edin. Tanınmayı değil kendinizi tanıtmayı tercih edin.

8. Üzüldüğünüz zaman önce içinizde neler yaşadığınıza bakın: Kendinizi kötü hissettiğiniz için partnerinize kızmak yerine, kendinizi kontrol edin. Çoğu negatif his kendi korkularımızdan veya acılarımızdan kaynaklanır. Gerçek şu ki, genellikle düşündüğümüz nedenlerden dolayı üzgün değiliz, bu yüzden net bir şekilde düşündüğünüzden emin olun. Bu noktada gerçekçi düşünmek fayda sağlayacaktır. Üzüldüğünüz anlarda durup “Gerçekten beni üzen sevgilim/eşim mi?” diye sorun. Belki başka bir olay tetiklenmiştir. Cevabı önce kendi içinizde arayın.Her sorunun mutlaka cevabı sizsiniz.

9. Samimi ve net olun: İçinizden geçenler ile dilinizin söyledikleri aynı mı? Herhangi bir duygunuzu net olarak ifade etmek yerine bunu ima etmeyi mi seçiyorsunuz? Eğer cevabınız; evetse ilişkinizin net ilerlemesi pek mümkün olmayabilir. Anlatmak yerine anlaşılmayı beklemeyin. Aksi halde hep yanlış anlaşılırsınız. Taktiklerden uzak durun. İlişkiniz hakkında fikir almaktan vazgeçin. İçinizden geçenleri net bir şekilde ifade edin. İlişkide her zaman samimi ve şeffaf olun, aynı şekilde karşınızdaki kişiden de samimiyet ve şeffaflık bekleyin. O akşam o mekana birlikte gitmek istemiyorsanız bunu kimseyi kırmadan söyleyebiliyor olmalısınız.

Unutmayın sizlerin sizden önce bir hayatınız vardı ve sonrasında da bir hayatınız olacak. Bu sebeple ne hissediyorsanız onu yaşayın hiçbir şeyi yapmak zorunda olduğunuz için yapmayın. Bir müddet sonra bu zorunlu davranışlar sizin pranganız olacak. İlişkiniz ile ilgili soruların cevaplarını en doğru kişiden yani partnerinizden alabilirsiniz. İlişkinizi başka üçüncü kişiler ile asla konuşmayın, ilişkinizin dedikodusunu yapmayın. Başkalarının da bu konuda dedikodu yapmasına izin vermeyin. İlişkiniz sizin özeliniz olarak kalmalı.

İlişkinin her safhasında mutlaka güler yüzlü ve pozitif olun. Unutmayın, tek amacınız var mutlu olmak. Bu ilişkiyi kendinizi ve partnerinizi mutsuz etmek için yaşamıyorsunuz. Bu sebeple ilişkiye ilişkin beklentileriniz yerine kabulleriniz olsun. Hayatı akışına bırakın ve hayatı paylaşın.

10. İlişkide beklenti yerine kabulü tercih edin: Sürekli beklenti içinde olmak sizi kalıplara sokar. Örneğin, bir konuda partnerinizden belli bir tepki verme/ ilgi gösterme vb beklentiniz varsa o size daha iyi bir karşılık verse bile bunu fark edemeyebilirsiniz. Mutlu olacağınız bir noktada boşuna üzülmüş olursunuz. Halbuki kabulde ve akışta olursanız, olan şeyleri daha objektif değerlendirebilir ve size gerçekten ne hissettirdiğini daha net anlayabilirsiniz. Hiç bir zaman ön yargılarınız ile yaşamayın.Birlikte sağlıklı oldugunuz her anın tadını çıkarıyor olun.

Hayatı Paylaş

Yeni insanlar ile tanışmak, yeni ilişkiler kurmak, sevmek, sevilmek  istiyorsanız sizde Mobil Dost kulübüne ücretsiz üye olun ve mutlu olmak için kendinize fırsat verin. İşinizi, eşinizi, sevgilinizi, dertlerinizi, sıkıntılarınızı, mutluluklarınızı, kısacası hayatı paylaşmak istiyorsanız burada sizi  samimiyetle bekleyen yüzlerce dostunuz var. Gelin Mobil Dost’a hayatı birlikte paylaşalım!…

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …