Salı , 23 Nisan 2024

Erkeklerin Cinsellik Konusunda Yaptığı Hatalar

Erkeklerin Cinsellik Konusunda Yaptığı Basit Hatalar

Erkeklerin Cinsellik konusunda yaptığı basit hataları bu yazımızda aktarmaya çalışıcaz.Cinsellik konusunda en çok yapılan bu basit hataları düzeltebilirseniz sizinde cinsel yaşantınız düzelecektir.Pek çok erkek cinselliği, ergenlik döneminde yaşıtlarıyla konuşarak  öğrenirdi, şimdiki gençler ise hem yaşıtlarıyla konuşuyor  hem de egitsel videolar üzerinden öğreniyorlar. Gençlerin  yaşıtlarından öğrendikleri cinsel bilgiler,yine kendisi kadar cinsel deneyimi olan arkadaşlarındandır. Akran bilgisini takiben,internette bulunan içerikler,filmler,kitaplar veya sosyal medyadan bilgi edinilebilir.

Eğitim hayatımız içerisinde cinsellik dersi olsa ve gençler bu konudaki bilgilerini  en yetkin kişilerden sağlıklı olarak alabiliyor olsalar. Arkadaş ve alternatif kanallardan elde edilen bu cinsel bilgilerin bir kısmı abartılı,gerçek dışı ve hatalıdır. Erkekler bu eksik ve hatalı bilgiler ile cinsellik yaşamaya başlarlar. Nasıl başlarsan öyle gider, ilk düğme yanlış iliklenince diğerleri de yanlışa devam eder. Bu sebeple cinsellik konusundaki ilk bilgi kaynakları ve ilk yaşanan tecrübeler gelecek seks hayatınız için son derece önemlidir.

Seksi Hatalar

Moral bozucu olan ise; erkekler bu ergenlik çağında edindikleri kulaktan dolma bilgilerin tamamının doğru olduğuna inanıyor olmalarıdır. Bu yanlış bilgilere  inanmaları sonucunda ise cinsellik ile ilgili yaptıkları yanlışların basit hataların farkına bile varmazlar. Siz değerli MobilDost kullanıcıları olarak bu basit hatalardan uzak durup sağlıklı bir cinsel ve duygusal hayatınız olsun istiyorsanız, aşagıda sıraladıgımız cinsellik konusunda yanlış bilinen doğruları veya basit,seksi hataları lütfen yapmayın. Başta temizlik imandan gelir, önce her zaman temiz olun…Kişisel bakımınıza özen gösterin. Gelelim erkeklerin cinsellik,seks konusunda yaptıkları hatalara;

1-Kadınlar ile Cinsellik Konusunda Konuşmamak

Maalesef  pek çok erkek cinselliğin doğal olarak olduğunu düşünüyor,kabaca hayvanlar gibi. Oysa biz farklıyız ancak bu farklılığa ragmen bazı erkekler bu konuda konuşmaktan kaçınırlar. Oysaki cinsellikte karşı tarafında istekleri,beklentileri ve arzuları vardır. Seks iki kişilik bir oyundur. Uzun süreli evliliklerde bile bazen çiftler eşlerinin zevk noktalarını bilmiyorlar.

Sadece sevişme anında veya seks  esnasında değil bu zamanlar dışında da çiftler cinsellik hakkında konuşmalılar. Kadının cinsellik ile ilgili beklentilerini,isteklerini,varsa fantazilerini sorup öğrenmek gerekir. Bu cinsel sohbetler ışığında daha çok zevk veren,cinsel tatmin seviyesi yüksek,karşılıklı doyumlu cinsellik yaşanabilir. Konuşmayan çiftlerin sağlıklı seks hayatı olamaz. Bu sebeple lütfen partneriniz ile her fırsatta cinselliği konuşun bunu hayatınızda bir tabu olmaktan çıkarın.

2-Kadınların Heran Seks Yapmaya Hazır Olduğunu Düşünmek

Kadın içinde Erkek içinde cinsel istek diğer pek çok isteğimiz gibi zaman zaman azalabilir veya kaybolabilir. İş veya eş ile ilgili sorunlar olduğunda,sağlık sorunları olunca,yorgun,morali bozuk olunca veya stres altında depresyon durumlarında kişide cinsel istek olmayabilir. Kadının cinsel isteği olmadığında ona cinsellik için ısrar etmeden önce bu durumu partneriniz ile konuşabilirsiniz. Sorunlar üzerinde konuşabiliyor olmak sizi birbirinize her anlamda yaklaştıracaktır. Karşılıklı olarak birbirini önemseyen,değer veren çiftlerin cinsel hayatları doğal olarak çok daha zevkli ve mutlu oluyor. Sizde mutlu bir seks hayatınız olsun istiyorsanız bol bol  her konuda sohbet edin.    

3-Kadına Özen Gösterin

Erkeklerin en çok yaptığı hataların içinde en çok yapılan bir yanlıştır, özen göstermemek. Sonuç olarak çiftler arasında yaşanan cinsellik yakınlaşmanın ikiyken bir olmanın doruk noktasıdır. Bu esnada kadının fiziksel özellikleri,bedeni ile ilgili olumsuz konuşmalar yapmak kadını cinsellikten soğutacaktır. Kadınınıza karşı gün içinde ilgi göstermez,onu aşagılar,onunla konuşmazsanız veya ona kötü davranıp ve hatta ona psikolojik veya fiziksel şiddet uygularsanız onun size karşı olan güveni ve yakınlık hissi azalacaktır. Buda sizi cinsellik yaşamaktan men eder. Bu durum ile karşılaşmamak için güzel söyler söyleyin ve aynı zamanda davranışlarınız ile bu güzel sözlerinizi destekleyin.

Güzel sözleriniz, nazik ve kibar olmanız kadını iyi hissettirecektir. En başta kendisini güvende hissedecektir. Kendisini güvende hissetmeyen, yakınlık duymayan kişilerin karşılıklı cinsel tatmin yaşaması doyuma ulaşması mümkün degildir. Bu sebeple eşinize,sevgilinize karşı nazik ve kibar olun,süprizler yapın onu mutlu edin.

4-Ön Sevişmeyi Yeterince Uzun Tutmamak

Sevişmeden önce seks yapmak isteyenler…Ön sevişme olmadan sadece seks yapmak olayı oldu bittiye getirmek kadını tatmin etmez.Sadece erkek olarak senin hazır olman cinsellk yaşanması için yetmez, kadınında istemesi ve hazır olması gerekir.Cinsel birleşme öncesinde ön sevişme süresinin olabildiğince uzun olması kadının cinselliğe hazır hale gelmesi için önemli. Kadınların cinsel olarak uyarılması erkeklere kıyasla daha uzun sürmektedir. Bu sebeple kadınında kızışması, kendini hazır hissetmesi için ön sevişmeye zaman ayırın ve sıkın dişinizi,tutun kendinizi, sabırlı olsun acele etmeyin. Aksi halde yapılan seks mastürbasyon gibi sadece tek taraflı boşalma sağlar.  

5-Erken Boşalma !

Erkeklerin bir kısmı tibbi olarak erken boşalma sorunu yaşamaktadır.Ancak bunu ne kendilerine nede kadına anlatmak,konuşmak istemezler.Bu sorun sanki konuşmayınca yok olacakmış gibi düşünürler,kendileri boşalınca seks onlar için biter, ama ya karşı taraf ne olacak? Onu kim veya ne tatmin edecek? Erken boşalma sorununu daha önce detaylı olarak yazmıştık. Cinsel birleşme tempolu olarak 2 dakikadan az sürüyor ve erkek boşalıyor ise erken boşalma sorunu var demektir. Erken boşalma sorunu olan erkekler daha uzun bir ön sevişme yaşamalılar ki kadın hazır olsun. Aksi halde kadın orgazm olmaz. Erken boşalma sorununuz var ise mutlaka yardım alın, tedavisi mümkün!…

6-Kişisel Temizliğine Özen Göster

Ne yazık ki pek çok erkek kişisel temizliğine özen göstermiyor.Ama konuşurken ağda yapmayan,kokan kadına söylemedikerini bırakmıyorlar ancak kendilerine gelince özel bölgeleri dahil,dişleri,elleri,ayakları, vucütları kir pas içinde olabiliyor.Neredeyse hepsi kıllı ve sakallı ancak kadın bıyıklarını almayı unutsa kıyamet kopar.Erkek olarak her zaman temiz olmalısınız,her gün mutlaka duş yapmalısınız.Kendi bireysel temizliğine özen göstermek hem kendiniz hemde karşı tarafın rahatsız olmasını engeller.Ayrıca kadınlar güzel kokan erkekleri severler ve koku sizi unutulmaz kılar…Kötü koku da güzel kokuda beyin tarafından unutulmaz.Her zaman temiz olun…

7-Sadece Kendi Tatminine Bakma

Bir kısım erkek sadece kendi seksine,cinselliğine,boşalmasına odaklanır.Kadının orgazm olmasını boşalmasını önemsemezler.Böyle olunca bir müddet sonra kadın kendisini cinsel açıdan tatmin olmuş, cinsel olarak mutlu hissetmez. Bu durumda kadın sizin ile cinsellikten uzaklaşır. Seks iki kişilikdir,her iki tarafında aynı anda olmasa bile mutlaka tatmin olması zevk alması gerek. Hep tek kişi tatmin olacak ise bu kadar terlemeye,göz yaşına ne gerek var. Elizabet size yeter.

8-Kadına İstemediği Davranışlarda Bulunma

Hep aynı şeyi söylüyoruz cinsellik,seks iki kişiyle  yaşanıyor.Erkek;kadının cinsellik esnasında istemedigi,hoşlanmadığı,mutlu olmadığı davranışlara zorlarsa kadın doğal olarak cinsellikten,seksten soğur.Cinsel hayat içinde kimse kimseye istemegi şeyleri yapmak noktasında baskı yapamaz ve zorlayıcı olamaz.Hele ki kadının acı hissedeceği,kendisini güvensiz hissettiği veya hoşlanmadığı cinsel pozisyonlara zorlamak kişiyi kalıcı olarak cinsellikten uzaklaştırır.Kadına her zaman her yerde sevgi ve saygı duyuyor olmalısınız.Sevgisiz seks olmaz…

9-Seksten Sonra Arkanı Dönüp Uyuma

Bu konuda daha önce erkekler seksten sonra neden uyur?diye bir yazımız yayınlandı buradan okuyabilirsiniz. Seviştiniz,cinsellik yaşandı, seksinizi yaptınız,boşaldınız,rahatladınız vücut kimyanız size hemen uyu dese de siz hemen uyumayın! bir süre daha uyanık kalıp kadınınıza sıkı sıkı sarılıp ona onu sevdiğinizi söyleyip,sevğinizi gösterin. Bunun tersine seksten sonra sırtınızı dönüp yatar ve horul horul uyursanız kadın doğal olarak kendisini cinsel olarak kullanılmış gibi hissedecektir. Buna mahal vermeyin, gözlerinin içine bakıp sevdiğinizi söyleyin ve sarılın…Aksi durumda bir sonraki seks isteğiniz de başım ağrıyor cevabını alabilirsiniz. Sevgisiz cinsellik olmaz olsa da tadı ve devamı olmaz. Yatakta ufak öpücükler ile ona sürpriz dokunuşlar yapabilir,onu duygusal olarakta mutlu edebilirsiniz. Sizin için seks bittiğinde kadın içinde bitmiş olmuyor,onlar okşanmak,sevilmek,dokunulmak,öpülmek istiyorlar onlar için duygusal olarak cinsellik devam ediyor.    

Yukarıda sizler için derlemeye çalıştığımız bu hataları fark edip hızla düzeltebilirsiniz. Kişisel olarak cinsel hayatınız anlam kazanacaktır. Bu hataları yapmaz iseniz partneriniz için vazgeçilmez,güçlü  bir erkek olacaksınız. Gerçek güç paradan değil sevgiden gelir…

MobilDost’a üye olmak için hemen buradan giriş yapın…

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …