Cumartesi , 20 Nisan 2024
Erkeklerin seks hayatı rakamsal gerçekler. Boyumu işlevimi

Erkeklerin Cinsel Hayatıyla İlgili Rakamsal Gerçekler -1

Erkeklerin Cinsel Hayatıyla İlgili Rakamsal Gerçekler; bu yazımızda  biraz şehir efsanelerine ilişkin kulaktan dolma bilgilere ışık tutmaya çalışıyor olucaz. Erkeklerin seks hayatıyla ilgili yanlış bilinen rakamsal gerçekleri siz MobilDost okuyucuları ile paylaşıyor olucaz. Bir erkeğin vücudunun hayatı boyunca kaç litre sperm ürettiğini biliyor musunuz? Penis boyu ile ilgili dünya gerçeklerine ne kadar vakıfsınız? Boyu değil işlevi klişesi ne kadar gerçek, yoksa yalan mı? Orgazm deyince hep kadınlar akla geliyor, peki ya erkekler orgazm konusunda ne yaşıyorlar, cinsel tatmin durumları nedir? Mobildost olarak yapılan literatür inceleme  çalışmasının sonuçlarında ortaya çıkan erkeklerin seks hayatıyla ilgili rakamsal gerçekler, gerçekten son derece şaşırtıcı olacak.

Erkeklerde boşalma sayısı kaçtır
Erkekler hayatları boyunca kaç kez boşalabilirler, bir sınırları var sonuç olarak sperm kıt kaynak erkek için . Toplam ürettikleri sperm miktarı olan ortalama 53 litre onların cinsel olarak mutlu olması için yeterli midir?

Boşalma Üzerine

Erkekler her ejakülasyonda (boşalmada) 1-2 çay kaşığı kadar menü üretirler. Bunu isterseniz deneyebilirsiniz. Bir erkek hayatı boyunca ortalama 7200 kez boşalabilir ve bu sayı toplamda 53 litre sperm demektir. Sonuç olarak cinsel birleşme sayısı ve kabaca sperm üretim miktarı sınırlıdır. Sperm erkek için aslında kıt kaynaktır, idareli ve ihtiyatlı kullanmak gerekir. Sağlıklı erkekler günlük  olarak 75 ile 160 milyon arası sperm üretebiliyor. Fakat boşalma yaşanmasıyla birlikte kaybedilen sperm sayısı bu sayıların üç katını geçebiliyor. Ayrıca yapılan son araştırmalara göre erkeklerdeki sperm sayısı kent hayatıyla birlikte artan stres, kötü hava, elektromanyetik dalgalara maruz kalma, giyim şekli vb sebepler yüzünden 10 milyon civarına gerilemiş durumda. Bu gidişle yakında erkekler kadınları gebe bırakamıyor olacaklar. Erkeklerde düşen sağlıklı sperm sayısı gelecek için büyük problem.

Erkekler mastürbasyondan sonra bunu yaptıklarına pişman oluyorlar.
Erkekler mastürbasyondan sonra bunu yaptıklarına pişman oluyorlar. Hiç şüphe yok ki onları asıl cinsel olarak tatmin eden bir partner ile seks yapıyor olmak. Ancak her zaman bu imkanı olmayan erkek bireysel elle tatmine yöneliyor. Mastürbasyon bir alışkanlık haline gelmemeli.

Mastürbasyon 

7200  kez boşalabilen ortalama bir erkek  sizce hayatı boyunca kaç kere mastürbasyon yapar? Cevap 2000 dir. Amerika’da yapılan bir araştırmaya  göre mastürbasyon yaptığını söyleyen erkeklerin oranı yüzde 60 çıkmış. Hayatında en azından bir kere mastürbasyon yaptığını söyleyen erkeklerin oranı ise yüzde 54 çıkmış. Araştırmaya göre mastürbasyon yapan erkekler bundan pişmanda oluyorlarmış. Mastürbasyon yaptıktan sonra suçluluk duygusu hisseden erkeklerin oranı hiç de az değil %41 çıkmış…Erkekler hem mastürbasyon yapıyorlar hem de bundan pişmanlık duyuyorlar neden acaba? Boşa boşalmış olmaktan olabilir mi? Üremeye faydası olmayan bir çift olarak karşı cins ile girilen bir cinsel birlikteliğin sonucunda oluşmayan boşalma erkekte pişmanlık duygusu yaratıyor. Bizim erkeklerimizde bu pişmanlık duygusu olmayabilir

Erkeklik cinsel organın uzun veya kalın olmasından ziyade kadınlar için işlevi önemlidir. Bu bir şehir efsanesi değil kadın anatomisinin bir gerçeğidir. Bu sebeple penisim büyük diye övünmeyin, küçük diye de üzülmeyin çalışkan ve verimli olsun yeter.

Cinsel Organ Uzunluk Konusu

 Dünyada  ortalama ereksiyon olmamış bir penis uzunluğu ortalama 8 cm, ereksiyon  olmuş penis uzunluğu ise ortalama 13 cm’dir. Sizinki bu ölçülerden küçük ise telaşa gerek yok. Rahat olun, zira penis uzunluğu gerçekte  kadınlar için bir şey ifade etmiyor. Çünki vajinanın alt 1/3’lük kısmı zengin bir sinir ağına sahipken, üst 2/0’lük kısmında sinir lifleri görece daha az bulunuyor. Bu sebeple alt 1/3’lük kısım dokunma, ağrı gibi duyaranlara karşı çok daha hassastır. Bu, penis uzunluğunun, kadının cinsel tatmin  olmasıyla hiçbir ilişkisi olmayacağının göstergesidir.

Penis, zengin sinir lifleri içeriği nedeniyle en çok vajinanın alt 1/3’lük kısmını uyarır. Kadının uyarıcı sinirlerinin yoğun olduğu bölgeye erişmeniz temas etmeniz veya sürtünmeniz kadının cinsel tatmini, tahriki için yeterli olacaktır. Bundan sonrası tamamen görsel şov, büyük olmuş, kalın olmuş bunlar sadece gerçekte cinsel tatmin için fantezi. Bu sebeple boyu değil işlevi söylemi kadın için doğrudur. Yeter ki penisin işlevi yerinde olsun. İhtiyaç duyulan boyuttan küçük olmasın yeter.

Orgazma giden yol
Orgazma giden yolda kadın ve erkek el ele birlikte yürüyebilmeli. Ön sevişmeyi mutlaka uzun yutun. Kadını tatmin olmadan orgazm olan erkekler bu durumdan mutlu değiller. Kadından önce boşalıyor olmak bazı erkeklerde erken boşalma hissi ve mutsuzluk yaratabiliyor.

Yatakta Beraber Orgazmda Beraber

Amerika’da yaşları 25 ila 45 arasında değişen erkekler üzerinde yapılan bir araştırmada, erkeklerin %63’ü partnerleri orgazm olmazsa, kendilerinin de olmadığını itiraf etmişler. Bu, kadınlar için  iyi haber…Erkekler önce eşlerini, partnerlerini düşünmek durumundalar. Bizim ülkemizde  durum böyle olmayabilir. Bizde bir erkeğin partnerim orgazm olmaz ise bende olmam demesi pek mümkün değil. Ancak ideal olan tabi ki çiftlerin birlikte veya aynı seks eylemi içinde birlikte cinsel tatmin yaşamalarıdır. Bu sebeple hep söylediğimiz gibi mutlaka ön sevişmeyi uzun tutun. Orgazma ulaşmak için en iyi seks pozisyonları başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Erkekler de spermin penisten çıkış hızı, saatte ortalama 45 km dir. Çıkış hızı 45 km olan sperm vajinaya düştükten sonra yavaşlıyor. Sperm emin adımlar ile vajina içinde hedefine doğru gidiyor. Dikkat bu hız sizi çarpmasın.

Erkeklerde Sperm Hızı

Spermin erkeklik organında çıkma hızı ortalama saatte 45 km’dir. Bu oldukça yüksek olan hız, spermin vajinaya girmesiyle bu hız düşer. O kadar ki vajina içinde sperm dakikada ancak 3 mm hızla hareket edebilir. Sperm bu hız ile ancak vajinaya girdikten sonraki 5-45 dakika arasında kadının döl yatağına ulaşabilir. Gebelik için seksten sonraki ilk 5-45 dakika arası önemlidir. Gebe kalmak isteyen kadınlar bu sebeple erkeğin boşalmasını takiben bu süre içinde sırt üstü yatakta uzanıyor olmalılar.

Erkekler birinci seksten sonra ikinci sekse geçmek için zamana ihtiyaç duyarlar. Vücut kimyasını normale dönmesi için zamana ihtiyaçları var. Bu sebeple erkekler zincirleme orgazm olamazlar.

Erkekler İkinciye Ereksiyon Olur Mu?

Daha  önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi kadınlar orgazm olma konusunda erkeklere göre aslında çok daha şanslılar. Zira zincirleme orgazm olma şansları veya vücutlarının onlara bunu sağlayabildiği bir yapıları var. İkinci veya zincirleme orgazm için beklemelerine gerek bulunmuyor. Oysa bir erkeğin ikinci kez ereksiyon (sertleşme) için  en az iki dakika ile yaşına göre iki hafta gibi bir süre beklemeye ihtiyacı bulunuyor. Erkekler için zincirleme orgazm oldukça zor bir durum. Her kadın iki dakika bekleyebilir ama iki hafta bir kadın için beklenecek bir süre olmayacaktır.

Erkekler gün boyunca 24  saat içerisinde ortalama 11 kez, gece boyunca ise ortalama 9 kez ereksiyon olabilirler. Şanslıysanız bu ereksiyonlar dan birisinde seks yapabilirsiniz. Ayrıca erkekler yaş aldıkça bu veriler hızla değişirken kadınlar için durum biraz farklı. Kadın her yaşta seks yapabilir. Zira onun için yer çekimi bulunmuyor.

Erkekler en çok kadınların nerelerinden etkileniyorlar
Erkekler araştırmaya göre en çok kadınların dudaklarından etkileniyorlarmış. Bu size inandırıcı geldi mi? bilemiyorum ama bize hiç inandırıcı gelmedi.

Erkekler Kadınların Nerelerinden Etkileniyor?

Bu  konu özelinde yapılan bilimsel bir araştırmada, erkeklerin %83’ü kadınlarda en seksi buldukları yerin/bölgenin dudaklar olduğunu ifade etmişler. Çok gerçekçi değil ama araştırma sonucu bu,  oysa genel bilgi erkeklerdeki 3G kuralıdır…Yukarıdan aşağıya doğru, Göz, Göğüs, G..t(kalça)..Araştırmaya katılan erkekler bunları ifade etmek istememişler sanırım. Yine aynı araştırmada erkeklerin %70’i öpüşürken gözlerini açıyormuş. Sanırım etkilendikleri, beğendikleri o müthiş dudakları görebilmek için olmalı. Yaşları 25 ile 45 arasındaki  görece genç erkeklerin %45’i de kadınların üstte olduğu pozisyonlardan hoşlanıyorlarmış…Sizin hoşlandığınız seks pozisyonları hangileri? Ayrıca bazı erkekler kadınların telefondaki seslerini son derece seksi buluyorlar. Telefonda sohbet ederken sesinize dikkat edin. Telefondaki seksi sesiniz hiç fark etmeden erkeğinizi azdırabilir.

MobilDost üyesi olmak birbirinden güzel kadınlar ile tanışmak, gerçek kişiler ile canlı sohbet edip, büyük eğlenceye katılmak için hemen tıkla….

Kontrol Ediniz

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …