Cuma , 29 Mart 2024
erkeklerde penis boyu
erkeklerde penis boyu

Erkeklerde Penis Boyu

Tarih boyunca erkeklerde penis boyu üzerine yorumlarda bulunulmuştur. Bir kısmı büyüklüğü ile övünürken bir kısmı ise küçüklüğü ile üzülmüştür. Oysa erkeklerde penis boyundan ziyade ne işe yaradığı ve bu işlevlerini yerine getirip getirmediği önemlidir. Zira bu boyut işi erkekten erkeğe değişir. Hatta ırklardan ırklara, yaşam şekline, coğrafi şartlara göre de farklılık gösterir. Erkek açısından;

Ayakta çiş yapmaya uygun olan,

Cinsel birleşme anında bu iş için yeterli ve psikolojik olarak tatmin edici olan,

Fonksiyonları ile tam çalışan bir penis,

Kişi için aslında ideal boyda olan bir penistir.

Ancak buna rağmen illa büyük mü? küçük mü? diye boyunu merak ediyorsanız, karar vermek için sertleşmiş penis boyunu ölçmek gerekir. Sertleşmiş veya gerdirilmiş penisin kök kısmından itibaren baş ucuna kadar olan kısmı metre ile ölçün. Elde edilen birimi içinde bulunduğunuz yaşa göre değerlendirin.

BÜYÜK MÜ? KÜÇÜK MÜ?

Erkeklerde (ergenlik sonrası için) ortalama penis boyu 13 cm olarak belirlenmiştir. Küçük penis boyu olarak 9 cm’den kısa olan penisler küçük penis olarak değerlendirilebilir.Kabaca penis boyunuz 9 ile 13 cm arasında ise normal, 9 cm den kısa için küçük, 13 cm uzun ise büyük boy penis olarak değerlendirilebilir. Penisinizin küçük veya büyük olması hallerinde ikisi içinde sıkıntılı pek çok durum söz konusu olacaktır.İdeal olan normal boyutlarda  olmasıdır.

Sağlıklı bir cinsel birleşme için önemli olan; kadının cinsel organının yeterince uyarılabilmesidir. Bunun için de sertleşmiş penisin kadının cinsel organı içinde uyarılma bölgesine ulaşması gerekir. Kadının cinsel olarak orgazma ulaşması için penise karşılık gelen vajinanın ön tarafında bulunan ve klitoris adını taşıyan yer son derece önemlidir. Kadın vücudundaki uyarılma klitorisin erkek penisine değmesi/sürtmesi ile gerçekleşir. Bu temas olmazsa orgazm olmaz. İşte penis boyu tamda burada önem arz ediyor. Sertleşmiş vaziyette bulunan 9 cm civarındaki penis klitorise ulaşmak için yeterlidir. Ancak kişilerin aşırı kilolu olması, yada organları etrafında aşırı miktarda yağ birikmesi halinde tatmin edici bir cinsel birliktelik için daha uzun penis boyu gerekir.

Kadınlar büyük penis mi yoksa küçük penis mi severler. Her kadın için tercih değişir.

KADINLARIN TERCİHİ HANGİSİ

Bazı erkekler, erkekler arasında konuşulan, aslı astarı olmayan, boy ile ilgili söylentilere inanır. Hatta kendi penisini bunlar ile kıyaslar. Sonrasında da yetersizlik hissine kapılarak strese girer. Strese girmeyin, zira penisinizin görece küçük olması sizin cinsel olarak yetersiz olacağınız anlamına gelmez. Aksine kadın açısından bakılınca büyük penis kadına acı verebilir. Bu sebeple kadınlar büyük penis tercih etmezler. Ayrıca kadın açısından pozisyon fakiri olur büyük boy penisli erkekler. Bu sebeple küçük penisli erkeklerde  olduğu gibi büyük penisli erkeklerde cinsel hayatlarında ve kendi iç dünyalarında ciddi psikolojik sorunlar yaşarlar.

Kadınların tercihi hangisi? Kadınların tercihi ve ideal olan orta boy standart bir penistir. Ayrıca büyük penisli erkekler seks yaparken zorlanır. Sertleşme esnasında ve bunu sürdürme sürecinde ciddi sıkıntılar olur. Büyük penisli erkekler sık seks yapamazlar. Erken boşalma sorunu yaşarlar ve bu kadın açısından performans sorunu anlamı taşır. Standart ölçülerde bir penisiniz varsa kimseyle boy yarışına girmeyin, sonuç olarak bunu değiştiremezsiniz. Bazı boyut değiştirme ameliyatları söz konusu olsa da, siz sizin olan ile mutlu olmaya çalışın. Herkesin ki kendine, siz sizin olana sahip çıkın.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …