Cuma , 26 Nisan 2024

Bir Gecede Kaç Kez İlişkiye Girilebilir?

Bir gecede kaç kez ilişkiye girilebilir? Bu sorunun cevabı hiç şüphe yok ki kişiden kişiye göre değişebilir. Erkek’ten erkeğe göre bir gece de girilecek cinsel ilişki sayısı farklılaşsa bile her toplum için alınabilecek ortalama sayılar bulunmaktadır. Kişinin kendi cinsel performansı ile birlikte bu soruya cevap verirken  bulunduğunuz coğrafi konumda önemli olacaktır. Soğuk bölgelerde yaşayan insanlar daha çok seks yapabilirler. Bir gecede kaç defa ilişkiye girilebilir sorusu elbette o gece size eşlik eden kadınında seks yapmayı istemesine bağlıdır. Zira kadınlar için cinsel ilişkiye girebilme sayısı ile orgazm olma sayıları erkeklerden çok farklıdır.

Şimdi bir gecede kaç kez ilişkiye girilebilir? İlk ilişkiden sonra kaç saat veya kaç gün ara verilmelidir? İlişkiden sonra peniste oluşan tahriş, yanma gibi sorulara birlikte cevap bulmaya çalışıyor olacağız. Siz değerli MobilDost okuyucularına iyi okumalar dileriz.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de söz konusu seks olunca insanlar rakamlar ile yakından ilgileniyor. İş zevk, haz, tatmin, mutluluk, paylaşım, sevgi, aşk olmaktan çok rakamlardan oluşan skorlar olmaya başlıyor. Kaç posta gittin, kaç kez boşaldın, senin ki kaç cm, arabada beş evde onbeş gibi tamamen erkek jargonundan oluşan sayılara bağlı konuşmalar bunlar. Bu sayıların kadın dünyasında hiçbir önemi ve anlamı yok. Ancak yine de ideal seks süresinden cinsel ilişki sıklığına kadar pek çok konu kişilerin merak konuları arasındadır. Gecede kaç kez veya haftada kaç kez cinsel ilişkiye girilmeli sorusuna net bir cevap vermek mümkün olmasa da bu tip  konularda yapılmış araştırmalar bulunuyor. Sağlıklı bir bireyin sağlıklı bir cinsel yaşam için haftada bir kez cinsel ilişkiye girmesi yeterli olacaktır.

Hiç şüphesiz sağlık, yaşam tarzı, stres, cinsel dürtü, partner ve yaş gibi faktörler cinsel aktiviteyi  büyük oranda etkilemektedir. Bir araştırmaya göre 18-29 yaş arasındaki insanlar ortalama yılda 112, haftada 2 kez cinsel ilişkiye girmektedir. Aynı araştırma içinde yaş artıkça cinsel ilişki sıklığının azaldığı görülmektedir. 30-39 yaş arasındakiler yılda 86 kez, 40-49 yaş arasındakiler 69 kez cinsel ilişkiye girmektedir. Yaşlandıkça cinsel ilişki sıklığı doğal olarak azalmaktadır, bunun en temel sebebi kronik sağlık sorunlarının artmasıdır. Bunu pandemi döneminde çok daha fazla görüyor olduk.

GÜNDE KAÇ KEZ CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK SAĞLIKLIDIR?

Daha önceki yazılarımızda da ifade ettigimiz gibi düzenli olarak seks yapmak sağlıklı ve normal yetişkinlerin hayatının önemli  bir parçasıdır.Hatta bazıları için yaşama sebebidir.Konu seks olunca bir gecede kaç defa(kaç posta) ilişkiye girilir sorusu erkekler için merak konusu oluyor.Aynı gün veya gece içinde erkekler için bir defadan fazla seks yapmak mümkündür.Ancak gençliğinize güvenip bu sıklığın sürekli tekrarlanması halinde aşırı boşalmadan kaynaklı olarak, cinsel organınızda tahriş, yanma, yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz.Yaş gruplarından bagımsız olarak söylemek gerekirse düzenli olarak hafta da iki kez cinsel ilişkiye girmek son derece sağlıklıdır.

Cinsel ilişkiden sonra mutlaka belirli süreli bir ara vermekte fayda vardır. Ara verilecek zamanı vücudunuz size söylüyor olacaktır, yeniden ilişkiye girmeye hazır olunca o kendini belli eder. Dinlene dinlene seks yapmanızda sağlığınız açısından fayda vardır.

CİNSEL İLİŞKİDEN SONRA KAÇ GÜN ARA VERİLMELİ?

Tamamen fiziksel kondüsyonunuza ve vücüdunuzun kendini yenileme hızına bağlıdır. Ancak daha fazla seks, daha fazla mutluluk mottosu her zaman işe yaramayabilir.Her gece seks yapmak dikkat dağınıklığı, aşırı yorgunluk ve strese neden olabilir.Bir araştırmaya göre haftada iki kere cinsel ilişkiye girenler hafta da bir kere seks yapanlardan çok daha mutlu değiller. Seks bağımlısı olan kişilerde günde 5 kez seks yapmak bile yeterli olmayacaktır. Bu sebeple seks sayısal bir takıntınız olmasın, bu takıntı sizi hiç fark etmeden seks bağımlısı haline getirebilir.Bu sebeple  bu gece 1-2 kez cinsel ilişkiye girip boşalıp, tatmin olduktan sonra mutlaka vücudunuza dinlenmek için en az 24 saat zaman vermelisiniz.

BİR GECEDE KAÇ KEZ İLİŞKİYE GİRİLEBİLİR?

Bir gecede girilebilecek cinsel ilişki sayısı erkekle tamamen doğru orantılıdır. Erkeklerin cinsel ilişkiye girebilmeleri ve orgazm olma sayıları kadınlara göre daha azdır. Bir kadın bir gecede defalarca cinsel ilişkiye girebilir, arka arkaya orgazm olabilirken, erkekler için durum en fazla bir kaç orgazm şeklinde olabilir.Standart bir erkeğin cinsel ilişkiye girip boşaldıktan sonra en az 1 saat beklemesi gerekir ki vücut kimyası yerine gelsin.

İlk ilişkinin üzerinden bir saat geçtikten sonra yeniden cinsel ilişkiye girip orgazm olabilir ancak bu ikinci ilişkiden sonra üçüncü ilişkiye vücudunun hazırlanması için en az iki,üç saat dinlenmesi gerekecektir.İki üç saatlik dinlenmeyi takiben erkeğin üçüncü ilişkiye girmesi mümkün olabilsede orgazm olamayacak veya orgazm olmada boşalmada çok zorlanacak ve hatta canı yanacaktır.Penisine kramp bile girebilir.Üçüncü birlikteliği takiben peniste aşırı sertleşme ve sürtünmeden kaynaklı olarak tahriş, yara, kanama, idrar yaparken ağrı olabilir…

Seks yaparken skordan çok yaptığınız seksin tarafları tatmin etmesi önemlidir. Seksin sonunda her iki tarafta mutlu olmalı, sadece bir tarafın tatmin olması değil çiftlerin cinsel haz alması ve tatmin olması önemli olan.

SEKSTE SKORDAN ÇOK KALİTE ÖNEMLİ

Unutmayın! penisin vücutta yedeği yok, aşırı kullanıp onu yıpratmayın size bir ömür lazım olacak. Sonuç olarak; bir kaç saat arayla olsa bile erkekler gecede 2-3 kez ilişkiye girebilir hadi sürpriz yaptınız diyelim bu sayı en fazla gecede 4-5 kez olabilir. Ancak bu sayıları yakalamak, yaşamak için sabahı görüyor olmanız gerekecektir. Öyle hiç çıkarmadan beş gittim diyen palavracılara aslan parçalarına asla inanmayın. Bir gecede erkekler için ideal cinsel ilişki sayısı 1, bilemediniz 2 dir, bundan daha fazlası erkek için eziyet ve yorgunluk olabilir. Seksin sayısından çok kalitesi ve verdiği haz önemlidir. Sayılar sizi mutlu etmeyecektir. Arabada beş evde onbeş yok böyle beleş.

Bu arada kadınlar için de durum çok farklı değil evet kadınlar bir gece içinde sayısız seks yapabilirler ancak onlarda en fazla 2 yada 3 kez orgazm olabilirler. Zevk alacakları kaliteli seks sayısı kadınlar içinde ortalamada 2 veya 3 tür. Bu sebeple kadın içinde erkek içinde anlamlı olan kaliteli ve sonunda her iki tarafında orgazm olduğu seksi yaşamak anlamlı, yoksa boşuna terlemenin kimseye faydası yok. Seks için sayılara değil kalitesine odaklanın, bugün en çok seks yaptığınız kişiyi değil ama sizi en çok mutlu eden kişiyi hatırlıyorsunuzdur. İnsanların hayatında iz bırakın, kimse sayıları hatırlamaz ama şiddetli ve tatminkar bir seksi asla unutmaz.

Gençliğinize de güvenip gereksiz sizi mutlu etmeyen cinsel ilişkilerden uzak durun ve hepsinden önemlisi cinsel yollar ile bulaşan hastalıklardan kendinizi ve partnerinizi koruyun.

Bu yazımızdan sonra zevkle Ön Sevişme başlıklı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

İyi ve unutulmaz seks sağlıklı kişiler ile yapılır.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …